Over de

VU-Stadsacademie

Den Haag

Voor ambitieuze cursisten die zich intensief willen scholen in de kunstvakken kent Den Haag sinds 2009 de VU-STADSACADEMIE DEN HAAG. Deze vaart vanaf najaar 2018 onder de vlag van de Volksuniversiteit.


Academische traditie
Centraal staat de ontwikkeling van het plastisch tekenen en schilderen, naar de waarneming, door de beheersing van de weergave van vorm, massa, ruimte en licht.
Door te werken met ruimtelijke constructies, stilleven, model en landschap maak je kennis met de klassieke schilderonderwerpen en leer je de basisvaardigheden om deze weer te geven.

Doorlopende leerlijn
De VU-STADSACADEMIE DEN HAAG biedt een gestructureerde opleiding, waarbij je gedurende een doorlopende leerlijn door verschillende docenten begeleid wordt. In modules van gemiddeld vier lessen, 30 lessen per jaar in totaal, volg je één zaterdag in de week onderwijs.
Gedurende drie jaar verschuift het accent in de lessen van formele handvatten (zgn. beeldaspecten: vlakverdeling, tonaliteit, ruimtelijkheid e.d.) naar een open en persoonlijke beschouwing van kunst in een eigentijdse beeldtaal.

Werkplaats
Na afronding van deze 3-jarige opleiding is er de mogelijkheid om tot meer verdieping van de eigen stijl te komen op de VU-STADSACADEMIE WERKPLAATS.
Hoewel hier vooral cursisten aan meedoen die de basisopleiding hebben afgerond, is de Werkplaats nadrukkelijk opengesteld voor alle gemotiveerde schilders met de nodige vaardigheden die in groepsverband willen schilderen en van elkaar willen leren!