Onze docenten

Ons docententeam bestaat momenteel uit zes vaste docenten.  Alle docenten hebben een kunstopleiding gevolgd, een lerarenopleiding of kunstacademie. De docenten hebben een kunstenaarspraktijk en geven ook beeldende kunstlessen: in musea, op scholen of op hun atelier. 

Maarten Demmink

ik maak schilderijen, beelden, foto’s en installaties onder het pseudoniem Demiak.
Ik heb de afgelopen jaren vooral geëxposeerd in de VS, Spanje, Rusland en Frankrijk. Ik geef, behalve aan de Stadsacademie, les bij Kunstcentrum Brugman Voorburg, Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda en op de verschillende naschoolse opvanglocaties van 2Samen.
In mijn lessen op de Stadsacademie ligt de nadruk op de weergave van ruimtelijkheid in het platte vlak, door middel van lichtval, kleur en atmosferisch perspectief.
Demiak.nl

Siebrand Wijtenberg

Beeldend kunstenaar, woont en werkt in Den Haag.

Van 1980-1986 Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag .

Van 1978 – 1980 de pedagogische Academie te Heemstede. 

Ik maak werk binnen een door mij gekozen thema.
De afgelopen jaren heb ik me vooral gericht op het  initiëren, organiseren en begeleiden van diverse kunstprojecten. 

Mijn werk bevindt zich in diverse particuliere verzamelingen, bedrijven en instellingen.
sjaweitenberg.com

Ardi Brouwer

 (KABK Den Haag, 1984)

Technieken: lithografie, pastel en tekenen

In mijn werk zie je bouwwerken en door de mens bepaalde landschappen, waarbij het steeds vooral gaat over licht en ruimte.
Ik ben graag buiten of denk mij buiten. 

Licht en ruimte is ook waar het in mijn tekenlessen aan de Stadsacademie om draait. En daar bovenop wil ik laten ervaren hoe je door materiaalgebruik, rangschikken en inkaderen het resultaat kan verbijzonderen.

Mijn jarenlange ervaring in het geven van tekenlessen heb ik opgebouwd bij het Koorenhuis, nu KOO, en in 2009 was ik betrokken bij de oprichting van de Stadsacademie Den Haag.
https://www.ardibrouwer.nl/

Hans Tutert

Hans Tutert studeerde o.a. af als docent tekenen/handenarbeid (Academie, Tilburg); in 1988 aan de HKU, Utrecht, afdeling beeldhouwen & faculteit architectuur. 

Sindsdien werkt hij als beeldend kunstenaar. Vanaf 1995 werkt Hans regelmatig in Barcelona. De Wackers-Academie Amsterdam volgde in 2001; Specialisatie-lessen 'kleur-in-schaduw' te Amsterdam in 2001-2003). 

Tutert ontving diverse project-subsidies, de kunstprijs van de stad Gouda, in 2001 een stipendium van het Fonds BKVB, en studeert nu filosofie.

Saskia E.M. van Dijk 

Opleiding: KABK Den Haag

Uitgangspunten voor mijn vrije werk zijn vormen, kleuren en structuren die ik tegenkwam op mijn reizen naar Mali, aangevuld met eigen beelden en ideeën. Ik werk zowel in het platte vlak als 3-dimensionaal.                  Naast het beoefenen van mijn kunstenaarschap geef ik teken- en schilderlessen. Als docent ben ik sinds de oprichting in 2009 verbonden aan de Stadsacademie. Tekenen en schilderen begint met kijken. Hoe langer je kijkt hoe meer je gaat zien.  De kunst is om niet alles wat je ziet weer te geven maar dat te filteren.
www.semvandijk.nl

Peter Kempeneers

Ik ben beeldend kunstenaar met een 1e graads lesbevoegdheid, behaald op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in 1994 waarna ik een vervolgstudie grafiek en schilderen gevolgd heb aan de Koninklijke Academie in Den Haag. 

Hierna heb ik me ontwikkeld tot schilder van Hollandse landschappen. Mijn werk is onder meer geëxposeerd in het Kunstcentrum Haarlem en galerie Art Options in Langbroek. Sinds 2011 geef ik les aan de Stadsacademie; ik ga zoveel mogelijk met cursisten naar buiten, waarbij ik inzichtelijk maak op welke manieren het landschap geschilderd kan worden.
wwww.peterkempeneers.nl